Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Nervozitu vodičov pri rozkopávkach majú zmierniť smajlíci

BRATISLAVA - Nervozitu vodičov počas letných rozkopávok v Bratislave by mali zmierniť "smajlíci".

S tabuľami so známymi smutnými a veselými tvárami sa môžu v súčasnosti vodiči stretnúť pri mnohých rozkopaných cestách v hlavnom meste. Umiestnené sú napríklad na Šancovej, Pražskej či Ružinovskej. Na začiatku je väčšia tabula s termínom začiatku rozkopávky a smutným smajlíkom, na konci rozkopávky je zasa tabula s poďakovaním za trpezlivosť, ktoré je doplnené veselým smajlíkom. Mesto ich využíva ako akúsi formu ospravedlnenia za obmedzenia v doprave počas rozkopávkach na cestách.

Tých má Bratislava počas leta a na jeseň naplánovaných niekoľko, nevyhnú sa pritom ani dôležitým dopravným tepnám. "Veríme, že aj vďaka nim budú vodiči obozretní, opatrní a ohľaduplní. Tento spôsob sa mestu zdá efektívnejší ako napríklad rozdávanie malých plagátikov pred konkrétnymi lokalitami," povedala pre agentúru SITA Katarína Uhrinová z bratislavského magistrátu.

Mesto plánuje týchto "smajlíkov" využívať do konca "prázdninových" rozkopávok, teda do novembra. Následne by malo analyzovať, či je takáto "komunikácia" s verejnosťou opodstatnená a potrebná. Či sú takéto tabule adekvátne, rozpoznateľné či zapamätateľné bude mesto zisťovať aj prostredníctvom ankety na internetovej stránke mesta www.bratislava.sk. Hlavné mesto má v súčasnosti 16 tabúľ, 30 malých tabúľ si zapožičalo.

Motív "smajlíkov" nie je pre mesto neznámy, využíva ho aj pri iných projektoch. V hlavnom meste možno vidieť električky so sloganom Little Big City a "smajlíkmi". "Smajlík" tabule boli použité pri rekonštrukcii Starej radnice a zimnom štadióne, objaviť by sa čoskoro mali aj pri rekonštruovanom električkovom tuneli pod Hradom či blížiacej sa oprave Starého mosta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu