Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bugár a ďalší traja poslanci odišli z SMK

Gábor Gál, Béla Bugár a Zsolt Simon.
Gábor Gál, Béla Bugár a Zsolt Simon.

Bývalý predseda opozičnej SMK Béla Bugár dnes odišiel zo strany. Novinárom to oznámil v tlačovej správe. Spolu s Bugárom SMK opustili aj poslanci Gábor Gál, László Nagy a Tibor Bastrnák. Bugár patril k ostrým kritikom predsedu SMK Pála Csákyho.

Vznik novej strany, o ktorej špekulovali niektoré médiá, však zatiaľ neohlásil. Odchod zo strany Bugár ohlásil len deň po voľbách do Európskeho parlamentu.

"Dnes sa definitívne uzatvára dvojmesačné obdobie našich snáh o kompromis a dohodu so Stranou maďarskej koalície," napísali Bugár, Nagy a Gál v spoločnom stanovisku. Podrobnejšie sa plánujú ku svojim krokom vyjadriť v utorok na tlačovej konferencii.

Okrem ďalšieho poslanca Národnej rady Bastrnáka opustia podľa Bugára stranu aj traja členovia republikového predsedníctva, 18 členov republikovej rady, jeden krajský predseda, 32 členov krajských rád, deväť poslancov VÚC, sedem okresných predsedov a 24 starostov za SMK.

Bugár a jeho kolegovia sa rozhodli z SMK odísť napriek tomu, že ich dnes predseda strany Pál Csáky vyzval na obnovenie rokovania spred dvoch týždňov. Počas nich sa oba tábory snažili dohodnúť na názorovej vnútrostraníckej platforme. Rokovania sa nakoniec skončili neúspechom.

SMK zostane po odchode "Bugárovej skupiny" v parlamente 15 poslancov z pôvodne 20-členného klubu. Z klubu i zo strany ešte pred Bugárom odišiel aj bývalý minister pôdohospodárstva Zsolt Simon.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu