Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Bugárovci plánujú založiť vlastnú stranu, uviedla TA3

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Vnútrostranícki kritici z opozičnej SMK na čele s jej bývalým lídrom Bélom Bugárom plánujú založiť novú politickú stranu.

Uviedla to televízia TA3 s odvolaním na svoje zdroje, Bugár jej informácie nepotvrdil. Nové zoskupenie podľa televízie začne vznikať po voľbách do Európskeho parlamentu naplánovaných na tento víkend.

Bugár a ďalší dvaja poslanci nedávno opustili parlamentný klub SMK, čo odôvodnili kritikou súčasného predsedu strany Pála Csákyho. Spor sa nepodarilo urovnať ani na následných rokovaniach. Ešte pred Bugárom z poslaneckého klubu i samotnej strany odišiel aj ďalší Csákyho kritik, bývalý minister pôdohospodárstva Zsolt Simon.

"Do konca eurovolieb, to znamená, že do 6. júna, určite sa vyjadrovať nebudeme," reagoval pre TA3 Bugár. "O tejto otázke v tejto chvíli je predčasné hovoriť," dodal Simon. Podpredseda SMK Miklós Duray, ktorý patrí k Bugárovým kritikom, tvrdil, že o zakladaní novej strany má informácie. "Ja viem o tom, že pán Simon organizuje stranu," povedal.

Predsedom novej strany sa podľa TA3 stane Bugár, ustanovujúci snem by sa mohol konať v septembri.

SMK podľa prieskumu agentúry Median SK z apríla a mája klesli preferencie tesne nad hranicu zvoliteľnosti do parlamentu. Podľa ankety by ju volilo šesť percent ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu