Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Cingeľová: Súdne pojednávanie s U.S. Steel v 1. polroku 2005

Zuzana Cingeľová Zobraziť galériu (9)
Zuzana Cingeľová

KOŠICE - Súdne pojednávanie Zuzany Cingeľovej so spoločnosťou U. S. Steel Košice (USSK) o neplatnosti rozviazania pracovného pomeru by sa malo uskutočniť v prvom polroku tohto roka. Agentúru SITA o tom dnes informovala hladovkárka Zuzana Cingeľová, bývalá žeriavnička USSK.

"Včera som doručila na súd moje vyjadrenie, v ktorom žiadam, aby o mojej kauze rozviazania pracovného pomeru rozhodol súd na riadnom pojednávaní,“ uviedla Cingeľová. Zuzana Cingeľová sa stála známou nielen na Slovensku, ale aj v Európskej únii. Podľa jej slov ju prepustili z práce, lebo hladovkou chcela dosiahnuť dôkladné vyšetrenie jej prepadnutia na pracovisku, ku ktorému došlo v novembri 2003 a lepšie pracovné podmienky robotníkov.

Neskôr protestovala pred Ústavným súdom SR. V auguste spolu s ďalšími 15 občanmi absolvovala protestný peší pochod z Moldavy nad Bodvou do Bratislavy, kde pred úradom vlády držala skupinka hladovku za zlepšenie životných podmienok nezamestnaných, robotníkov, dôchodcov a ďalších sociálnych skupín, ktoré najviac a najťaživejšie postihli vládne reformy. Keď nepochodila, obrátila sa na Európsky parlament v Bruseli a vystúpila aj na Európskom sociálnom kongrese v Londýne.

"Moje aktivity vyvolali kladné, ale aj záporné odozvy,“ povedala Cingeľová. Dodala, že na Vianoce dostala veľa darčekov aj finančnú výpomoc od mnohých ľudí. Ako však uviedla, stretla sa aj s vyhrážkami, ba dokonca aj s fyzickým násilím. Informovala, že v pondelok ju prepadli na dvore jej rodinného domu a museli ju ošetriť v nemocnici. Dodala, že prípad neoznámila polícii, lebo by aj tak nič nevyšetrili, ako v prípade jej prepadnutia v žeriave.

"Myslím si, že tieto útoky súvisia s mojimi protestmi. Verím, že vedenie a spoločnosť USSK nemá s tým nič spoločné. Predpokladám však, že sa niektorí jednotlivci atakmi na mňa či iných mojich sympatizantov snažia poškodiť dobré meno tejto firmy,“ povedala Cingeľová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu