Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Bývalá hladovkárka Cingeľová vystúpila na Európskom sociálnom fóre

Zuzana Cingeľová Zobraziť galériu (10)
Zuzana Cingeľová

KOŠICE - Viaceré medzinárodné organizácie konštatovali, že naša vláda robí na Slovákoch experimenty, uviedla dnes pre agentúru SITA exžeriavnička spoločnosti U.S. Steel Košice a bývalá hladovkárka Zuzana Cingeľová po návrate z Londýna. Vystúpila tam na Európskom sociálnom fóre, ktoré sa konalo koncom uplynulého týždňa.

"Na tomto trojdňovom fóre som viackrát vystúpila s príspevkami, v ktorých som účastníkov informovala o reformách súčasnej vlády a ich negatívnych dopadoch na obyčajných ľudí,“ povedala.

Ako Cingeľová uviedla, do Londýna cestovala z Bruselu, kde sa stretla nielen s našimi poslancami v EÚ, ale vystúpila aj pred poslancami zjednotenej ľavice a zelených. Informovala ich o reformách a sociálno- ekonomických podmienkach na Slovensku, vrátane negatív v oblasti zdravotníctva, dôchodkového systému, a o pracovných a mzdových podmienkach.

Informovala, že naďalej je v styku s niektorými poslancami EÚ a chcela by vystúpiť pred Výborom pre občianske slobody i Výborom pre zamestnanosť a sociálne veci Európskeho parlamentu. Zuzana Cingeľová začala vyvíjať protestné aktivity, ktorými chcela upozorniť na nedodržiavanie bezpečnosti pri práci a práv robotníkov od júna tohto roku ešte ako zamestnankyňa USSK.

V auguste zorganizovala skupinu občanov, ktorá absolvovala peší protestný pochod z Moldavy nad Bodvou do Bratislavy. Pred Úradom vlády SR 17 dní držala hladovku a chcela sa stretnúť s premiérom Dzurindom, aby ho upozornila na neúnosnú sociálnu situáciu najchudobnejších skupín obyvateľov, na ktoré najsilnejšie doľahli vládne reformy. Keď ju premiér neprijal, vydala sa bojovať za svoju pravdu do sídla inštitúcie Európskej únie – Bruselu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu