Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladý robotník neprežil pád z diaľničného mosta!

TRENČÍN - Pri výstavbe diaľničného mosta v Považskej Bystrici sa včera zabil 26-ročný robotník. Prepadol sa pod ním betónový šalovací dielec medzi dvoma piliermi a mladík z Višňového spadol zo 14-metrovej výšky. Previezli ho vrtuľníkom do žilinskej nemocnice, kde však zomrel.

"Polícia sa prípadom naďalej zaoberá. Prešetrí okolnosti, za akých došlo k pádu muža," informovala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Trenčíne Katarína Hlaváčová.

Prípad prešetruje Inšpektorát práce v Trenčíne, ktorý sa zatiaľ k veci bližšie nevyjadril. “Zisťuje sa, kto porušil bezpečnostné predpisy,” konštatoval vedúci oddelenia bezpečnosti Marián Foltín.

Podľa medializovaných informácií sa pri stavbe diaľnice cez Považskú Bystricu stal vážny pracovný úraz aj pred niekoľkými týždňami, keď robotník spadol do šachty piliera. Pád našťastie prežil.

K viacerým úmrtiam robotníkov na stavbách došlo na Slovensku aj v uplynulom roku. V Starej Turej zomrel muž, ktorého zavalila zemina pri prácach na stavbe kruhového objazdu. V Ružomberku prišiel o život robotník po tom, ako sa na neho zrútili takmer dve tony betónu. Muž pracoval na stavbe administratívnej budovy pre miestne papierne. Dvaja robotníci zomreli aj na stavbách v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu