Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Róbertovi Okoličánymu predĺžili väzbu o pol roka

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány (Zdroj: ČTK)

PEZINOK – Róbert Okoličány, údajný šéf východoslovenskej zločineckej skupiny, zostane vo väzbe aj po 13. apríli, dokedy sa na neho vzťahovalo pôvodné súdne rozhodnutie o väzbe.

Ako informovala hovorkyňa Špeciálneho súdu (ŠS) v Pezinku Katarína Kudjáková, Róbertovi Okoličány predĺžil ŠS na neverejnom zasadnutí väzbu o ďalší polrok do 13. októbra. Róbert Okoličány podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Podľa Kudjákovej súd rozhodoval na základe nového ustanovenia Trestného poriadku, ktoré v prípade trestného stíhania za obzvlášť závažný trestný čin umožňuje maximálnu dĺžku väzby päť rokov, pred novelizáciou to boli štyri roky.

Údajný šéf východoslovenskej zločineckej skupiny Róbert Okoličány dostal vo februári doživotie. Rozhodol o tom Špeciálny súd v Pezinku. Rozsudok vyniesli bez prítomnosti Róberta Okoličány, ktorý nechcel byť pri rozhodnutí. Na doživotie súd odsúdil aj Jaroslava P., ďalší piati členovia dostali tresty v rozmedzí od štyroch do osem a pol roka. Ostatných deviatich spoluobžalovaných, ktorých vyčlenili na samostatné konanie, bude súd riešiť v marci. Súd členov zločineckej skupiny odsúdil za desať trestných činov, ktorých sa dopustili v rokoch 2000 až 2005. Vinní ich zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny, vrážd, vydierania, ublíženia na zdraví a krádeží. Rozsudok nenadobudol právoplatnosť, pretože traja odsúdení sa už odvolali a ďalší, medzi ktorými je aj Róbert Okoličány, sa môžu ešte v zákonnej lehote odvolať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu