Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Údajný mafiánsky boss Jegorov dostal doživotie!

Volodymyr Jegorov (vpravo)
Volodymyr Jegorov (vpravo) (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Krajský súd v Bratislave dnes potrestal údajného šéfa ukrajinsko-slovenskej mafiánskej skupiny Volodymyra Jegorova a jeho troch spoločníkov doživotným väzením. Gang je podľa súdu zodpovedný za viacero vrážd. Proti rozsudku je ešte možné odvolať sa.

Muži podľa prokuratúry koncom 90. rokov minulého storočia zavraždili pre vnútorné spory štyroch bývalých komplicov. Gang sa údajne zaoberal najmä lízingovými podvodmi, krádežami áut či výpalníctvom. Jegorov je už v súčasnosti vo väzení, kde si odpykáva štvorročný trest za vývoz luxusných kradnutých áut.

Právoplatný rozsudok nad ním vyniesol súd v septembri v roku 2008. Ďalší traja odsúdení, Ukrajinec, Slovák a muž, ktorý údajne pochádza z Litvy, sú vo väzbe pre obvinenia z ďalších vrážd. Súd dnes uznal mužov vinných aj z ďalších trestných činov. Podľa údajov ministerstva spravodlivosti si koncom roku 2007 odpykávalo doživotný trest 29 odsúdených.

Najprísnejšie tresty vyniesol v uplynulých dňoch Špeciálny súd pre údajných šéfov mafiánskych skupín z východného Slovenska Róberta Okoličányho a Branislava Adamča. Rozsudky však zatiaľ nie sú právoplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu