Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Údajný mafiánsky boss Salinger dostal 8 rokov!

František Salinger
František Salinger

ŽILINA - Za rozsiahle finančné podvody a sexuálne zneužitie maloletej dievčiny dostal údajný šéf žilinskej mafie František Salinger osem rokov v druhej nápravno výchovnej skupine. Krajský súd v Žiline ho dnes uznal vinným z trestného činu krátenia a neodvedenia dane a poistného, trestného činu podvodu, sexuálneho zneužívania a podielnictva.

Za ekonomickú trestnú činnosť vyriekol dnes súd rozsudok aj nad jeho exmanželkou Miriam S., ktorej uložil päťročný trest odňatia slobody v prvej, Igorovi D. sedem rokov v druhej, Tomášovi Z. dva roky v prvej nápravno-výchovnej skupine a Františkovi N. dva roky podmienečne s odkladom na dva roky. Skupina vyhotovovala fiktívne faktúry za práce, ktoré sa nikdy nevykonali a falšovala daňové priznania, čím sa krátili dane z príjmov fyzických osôb a neoprávnene odpočítala DPH vo veľkom rozsahu. Rozsudok ešte nie je právoplatný, odvolať sa voči nemu môžu do ôsmich dní. Na pojednávaní tak dnes urobil jediný prítomný z obžalovaných Igor D., prípadom sa teda bude zaoberať Najvyšší súd SR. Proces sa na žilinskom KS ťahal od roku 2004. Jedným z kľúčových svedkov v tejto kauze bol obžalovaný Tomáš Z.

František Salinger, považovaný za bossa žilinského podsvetia, čelí tiež obvineniam z piatich vrážd, troch pokusov o vraždu a jednej účasti na vražde, v prípade uznania viny mu hrozí doživotie. V súčasnosti sa nachádza v leopoldovskej väznici, na Okresnom súde v Žiline ho súdia za vraždu Štefana Gažúra z roku 1997 i ďalšej ekonomickej trestnej činnosti. Súd vyhovel žiadosti Františka Salingera a pojednávania o vražde sú neverejné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu