Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Údajný mafiánsky boss Adamčo dostal doživotie!

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo (Zdroj: TASR)

PEZINOK - Doživotný trest vymeral dnes Špeciálny súd údajnému šéfovi jednej z mafiánskych skupín Branislavovi Adamčovi. Prokuratúra Adamča a jeho spoločníkov vinila okrem iného z vraždy a vydierania podnikateľov na juhovýchode Slovenska. Voči verdiktu sa ešte dá odvolať. Adamčo už vo väzení sedí, minulý rok dostal pätnásťročný trest za inú vraždu. Dvoch jeho hlavných spoločníkov dnes súd potrestal dlhoročným väzením.

Najzávažnejším zločinom, ktorý podľa rozsudku Adamčova skupina spáchala, bola vražda železničiara Arpáda Nistora v roku 2004. Nistor pracoval na železnici neďaleko hranice s Ukrajinou a údajne nechcel so skupinou spolupracovať pri pašovaní. Páchatelia obeť údajne uniesli a uškrtili lanom, podľa prokuratúry vraždil Adamčo a jeho spoločník Jozef Balogh, prítomný vraj bol aj ďalší údajný člen gangu Nikola Pajdič. Pajdičovi vymeral súd trest 23 rokov a Baloghovi 22 rokov väzenia.

Skupina bola okrem toho obžalovaná aj z vydierania podnikateľov, nedovoleného ozbrojovania, všeobecného ohrozenia a ďalších trestných činov.

Najvyšší súd vlani Adamča odsúdil za vraždu horehronského podnikateľa Mariana Karcela z roku 2000. Z objednania tejto vraždy sa pred súdom zodpovedá iný údajný mafiánsky boss Mikuláš Černák, o jeho vine ešte súdy nerozhodli.

Ďalší proces sa proti Adamčovi vedie na jednom z okresných súdov v Košiciach. Tam ho vinia z organizovania vraždy iného člena podsvetia v roku 1999. Obžalobu voči Adamčovi z vraždy desaťročného chlapca a jeho matky v Moste pri Bratislave naopak minulý rok súd v Bratislave neprijal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu