Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenskí bratia v Česku dostali celkom 36 rokov za vraždu!

(Zdroj: Jupiterimages)

BRNO - Český Najvyšší súd potvrdil slovenským bratom Nanárovcom celkom 36 rokov väzenia za vraždu ďalšieho Slováka, ku ktorej došlo v Trutnove. Recidivista Jozef Nanár si odpyká 23 rokov, jeho brat Radko 13. Nič na tom nezmenili ani jich odvolania, ktoré NS nedávno bez verejného pojednávania odmietol a dnes uznesenie sprístupnil v internetovej databáze.

Muži vo svojom odvolaní žiadali, aby NS rozsudky zrušil a stanovil nové pojednávanie celej veci na krajskom súde. Rovnako žiadali prekvalifikovánie činu na ublíženie na zdraví. Podľa uznesenia NS však na zmenu nie je dôvod a o ich vine nie sú pochybnosti.

"Obaja obvinení poškodeného spoločne fyzicky napadli a potom sa o jeho osud ďalej nestarali, neposkytli mu pomoc ani neprivolali odbornú lekarsku pomoc, napriek tomu, že utrpel viditeľné vážne zranenia," uvádua sa v uznesení NS. Bratia podľa obžaloby zaútočili na svojho známeho predvlani na jeseň v opustenom dome v Trutnove, opakovane ho bili kovovou stoličkou do hlavy a nôh. Zbitú obeť našiel náhodný okoloidúci. Zraneného potom previezli do trutnovskej nemocnice, kde o niekoľko dní zomrel.

Hlavný podiel viny podľa súdov nsiee Jozef Nanár, ktorý preto dostal výnimočný trest. Okrem vraždy ho usvedčili aj z napadnutia manžela svojej bývalej družky potom, čo sa vlámal do ich bytu. Jeho trest vtedy zahŕňal aj ublíženie na zdraví, obmezovanie domovej slobody a krádež.

Jozefa Nanára súdili ako obzvlášť nebezpečného recidivistu. Len krátko pred činom ho na podmienku preustili z väzenia, kde si odpykával třinásťimesačný trest za pohlavné zneužívanie. V registri trestov mal už 12 záznamov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu