Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Za brutálnu vraždu krupierky Katky dostal 24 rokov!

Róbert Ďurina
Róbert Ďurina

BANSKÁ BYSTRICA – Brutálnu vraždu mladej krupierky spred dvoch rokov potrestali. Róbert Ďurina (32) dostal za lúpežné prepadnutie herne v Lučenci a vraždu 22-ročnej Kataríny Števčokovej 24 rokov väzenia. Trest dnes potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici.

Ďurina prepadol herňu v auguste 2007, chcel tak získať peniaze na vyrovnanie dlhov. Krupierku Katarínu paralyzoval slzným plynom, údermi do tváre a škrtením. Oči jej zakryl páskou a z trezoru ukradol 230 tisíc korún (7 700.98 €). Ženu naložil do požičaného auta, vyviezol na poľnú cestu medzi obcami Tomášovce a Halič a dva razy ju bodol do krku. Telo dievčaťa nechal ležať v kríkoch. Brutálnou vraždou chcel zakryť lúpež.

Bývalý predavač motoriek tvrdil, že je nevinný. Priznal, že na mieste činu v herni bol, hoci v prípravnom konaní túto možnosť zásadne odmietol. Matke nebohej krupierky povedal, že mu je ľúto, čo sa stalo a vyslovil jej sústrasť. Dodal, že jej dcéru nezavraždil, nemal na to dôvod. Matka po vyhlásení rozsudku povedala, že mal dostať doživotie podľa zásady „život za život.“

Súd zároveň uložil Róbertovi Ďurinovi dvojročný ochranný dohľad. Podľa rozsudku je obžalovaný povinný matke zavraždenej nahradiť škodu 5045 eur a majiteľovi herne 7999 eur. Rozsudok je právoplatný a sudca nariadil výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu