Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dávid Vyskočil z kauzy Tupý ostáva vo väzbe

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA 25. februára (SITA) - Dávid Vyskočil, ktorý figuruje v kauze vraždy Daniela Tupého, ostáva i naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom dnes Krajský súd (KS) v Bratislave, informoval o tom hovorca KS Pavol Adamčiak.

Bratislavský krajský súd ako odvolací orgán dnes vyhovel sťažnosti Okresnej prokuratúry Bratislava 5 a zrušil rozhodnutie Okresného súdu (OS) Bratislava 5, ktorý začiatkom februára rozhodol o prepustení Dávida V. na slobodu. Ako ďalej hovorca dodal, "dôvodom dnešného verdiktu odvolacieho súdu je, že došlo k procesnoprávnym pochybeniam v rozhodnutí okresného súdu".

Okresný súd 5. februára rozhodol, že prepustí Dávida Vyskočil na slobodu na základe doteraz vykonaného dokazovania, ktoré spochybnilo jeho trestné stíhanie. Preto podľa súdu neboli dôvody na väzbu, povedal Adamčiak. Ako sa vtedy vyjadril Alexander Filo, obhajca Dávida Vyskočil, "súd zapochyboval o dôvodnosti samotného trestného stíhania, preto môjho klienta prepustil na slobodu." Ako advokát dodal, "súd si preveril trestné oznámenie a zistil, že vo výpovedi poškodeného sú tak obrovské rozdiely, že nie je reálne, aby sa to stalo tak, ako to opisoval".

Dávid Vyskočil čelí v prípade vraždy Daniela Tupého, ktorá sa stala v novembri 2005, obžalobe z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z výtržníctva, spolu s ním sú z rovnakého trestného činu obžalovaní aj Ján S., Róbert J. a Michal B.. Posledný zo skupiny Richard H. čelí obžalobe z trestného činu vraždy. Okresný súd Bratislava I v prípade vraždy Daniela Tupého prijal návrh obžaloby minulý rok 11. septembra. Proces s obžalovanými sa začal v januári tohto roku a bude pokračovať v apríli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu