Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kauza Tupý: Čo prezradí odtajnený svedok?

Daniel Tupý
Daniel Tupý

BRATISLAVA – Dnes majú prehovoriť pred súdom siedmi svedkovia v kauze vraždy študenta Daniela Tupého. Medzi nimi Milan L., ktorý v minulosti vystupoval ako utajený svedok, no nakoniec sa rozhodol vypovedať verejne. Možno dôjde k zvratu. Ani jeden z vypočutých svedkov totiž doteraz nepotvrdil, že videl 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží niekoho z piatich obžalovaných, ktorých spájajú s mafiánskou skupinou takzvaných piťovcov.

Na päťdňový proces, ktorý sa začal v pondelok, predvolal bratislavský okresný súd celkovo 33 svedkov, osem znalcov a rovnaký počet poškodených. Dnes by mala predstúpiť pred súd aj priateľka Milana L., ktorý v inom prípade figuruje ako obžalovaný z ozbrojenej lúpeže. Vypovedať by mal aj Karol P. Ten okrem iného čelí obžalobe v kauze vraždy pred petržalským barom Boston.

Pätica obžalovaných v pondelok vinu odmietla. Obhajoba navyše vyhlásila, že vrah študenta je na slobode. Otec zavraždeného požiadal v ten deň o nemajetkovú ujmu vo výške 200.000 eur (6.025.200 Sk). Ďalší piati poškodení sa náhrady škody vzdali.

Včera padli na súde závažné obvinenia voči špeciálnemu policajnému tímu, ktorý vraždu vyšetroval. Otec obžalovaného Jána Sedláka vypovedal, že ho šéfka tohto tímu prehovárala, aby jeho syn krivo svedčil proti ostatným obžalovaným. Prokurátorka uviedla, že o tomto prípade vedia a že ho prešetrovala inšpekcia ministerstva vnútra.

Súd prijal návrh obžaloby vlani 11. septembra. Podľa prokuratúry sa z vraždy zodpovedá Richard Hrtko, ďalší štyria - Dávid Vyskočil, Ján Sedlák, Michal Blažička a Róbert Janečka - sú obžalovaní z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z výtržníctva. Hrtko a Vyskočil sú vo väzbe, ostatní sú stíhaní na slobode.

Zdroj: Topky.sk, TASR, SITA

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu