Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po troch manželských pároch zostalo päť sirôt

Miesto nehody
Miesto nehody

BRATISLAVA – Medzi 12 obeťami sobotňajšieho nešťastia pri Polomke sú aj tri manželské páry. Zostalo po nich spolu päť sirôt. Najstaršou obeťou tragickej nehody bola 62-ročná žena, najmladšia obeť mala 34 rokov.

"Po troch zosnulých manželských pároch zostalo spolu päť sirôt. Najmladšia z nich je narodená v roku 1990," uviedla hovorkyňa Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou Ingrid Mozolová.

V starostlivosti lekárov v nemocniciach zostáva podľa hovorkyne ministerstva zdravotníctva Zuzany Čižmárikovej 15 ľudí. Deväť pacientov leží v nemocnici v Brezne a šesť ľudí s najťažšími zraneniami sa lieči v nemocnici v Banskej Bystrici. Štyroch pacientov prepustili z nemocnice v Revúcej v deň nehody. Medzi ťažko zranenými boli aj dievčatá vo veku 11, 16 a 19 rokov. Ďalší traja ťažko zranení majú 37 až 42 rokov.

Štátny smútok bol na Slovensku v nedeľu vyhlásený už druhýkrát za posledný polrok. Naposledy to bolo vlani v septembri po tom, ako v Chorvátsku havaroval autobus s rekreantmi z Košíc. O život na mieste a neskôr v nemocniciach prišlo 16 ľudí.

Nehoda sa zaraďuje medzi najväčšie autobusové nešťastia v histórii Slovenska. Bilanciou mŕtvych ju ešte prekonáva havária autobusu neďaleko Bytče z roku 1995, pri ktorej zomrelo 16 ľudí a ďalšia obeť skonala v nemocnici. Ďalšia veľká tragédia sa stala v roku 2003 pri Gelnici, kde sa prevrátil autobus s pútnikmi. Na následky zranení zomrelo 13 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu