Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Opozícia chce mimoriadnu schôdzu k hospodárskej kríze

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda
Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia pripraví návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce rokovať o svojich predstavách riešenia hospodárskej krízy.

Novinárom do dnes povedali predsedovia opozičných strán. Vládna koalícia totiž podľa nich odmieta diskutovať o opozičných návrhoch. Presný termín, kedy by mohli poslanci mimoriadne rokovať, neuviedli. Podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu je vhodným termínom marec.

"Ani dnes vládna väčšina nepristúpila na náš návrh vykonať v Národnej rade zásadnú debatu o tom, čo urobiť, aby sme chránili pracovné miesta," zdôvodnil snahy o mimoriadne rokovanie poslancov Dzurinda. Opozícii sa totiž nepodarilo presadiť debatu o protikrízových opatreniach do programu prebiehajúcej schôdze. Mimoriadne rokovanie Národnej rady musí predseda parlamentu zvolať do siedmich dní od odovzdania potrebného počtu podpisov poslancov.

SDKÚ-DS chce napríklad upraviť Zákonník práce, aby mali zamestnanci širšie možnosti pracovať v prípade potreby dlhšie ako osem hodín denne či počas víkendov. Naďalej žiada aj zníženie odvodov či daní. Vláda Roberta Fica však plošné zníženie odvodov a daní odmieta, pretože podľa jej predstaviteľov by to viedlo k výraznému poklesu príjmov štátu. Vládny kabinet predložil do parlamentu vlastné návrhy na pomoc zamestnávateľom. Presadzuje napríklad ďalšie príspevky pre firmy, ktoré udržia alebo vytvoria pracovné miesta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu