Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Paška viní z krízy opozíciu, vyzval ju na vzdanie sa mandátov

Predseda parlamentu Pavol Paška
Predseda parlamentu Pavol Paška

BRATISLAVA - Pavol Paška vyzval na úvod schôdze parlamentu špičku opozície, aby sa vzdala poslaneckých mandátov a odišla z politického života. Podľa opozície však zvolil konfrontačný tón, aby prekryl aroganciu, s akou koalícia popiera základné právo opozície diskutovať v parlamente.

Šéf parlamentu tak reagoval na údajné kupovanie poslancov súčasnou opozíciou. Pripomenul nedávne vyjadrenia podpredsedu KDH Daniela Lipšica, ktoré podľa neho boli priznaním korupcie v Národnej rade. „Čuduj sa svete, pánovi Lipšicovi trvalo tri roky, kým sa rozhodol povedať pravdu, vyliať si srdce,“ dodal Paška. Súčasná opozícia podľa neho ukázala, že jej na ničom nezáleží a pre moc je schopná urobiť čokoľvek. Paška neobišiel okrem Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša ani poslankyňu za SDKÚ-DS Ivetu Radičovú, ktorú nazval ako „určitú kandidátku, ktorá sa bude uchádzať o najvýznamnejší post v SR.“

Paška vystúpil na úvod 32. schôdze po tom, ako vládna koalícia odmietla s opozíciou na pôde parlamentu diskutovať o dopadoch ekonomickej krízy. Ostro pritom napadol opozíciu, ktorá návrh na diskusiu predložila. „Po dva a pol roku, čo sme svedkami programovej vágnosti, prázdnoty, dnes tí, ktorí sa priamo, aj osobne a v exekutívnych funkciách podieľali na dopadoch, ktoré dnes musíme riešiť, sú tí, ktorí chcú prichádzať s riešeniami,“ povedal Paška. Zároveň poznamenal, že riešenia, ktoré dnes opozícia predstavuje, nemajú konkrétny dopad, ale len výrazne politický kontext.

Podľa lídra opozičnej SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu sa Paška rozhodol pre konfrontačný tón, aby prekryl aroganciu, s akou koalícia popiera opozícii základné právo diskutovať v parlamente. "Vy ste na začiatku roka mohli udať tón hľadania spoločných riešení pre ľudí, ale rozhodli ste sa udať tón totálnej konfrontácie. Toto nič dobrého pre ľudí našej vlasti neprinesie," uviedol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu