Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

„Kaliňák išiel 115 km/h v meste“, za toto chce žalovať denník Pravda!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák chce žalovať denník Pravda za článok, podľa ktorého auto ministra išlo po meste 115km/h. „Hneď v prvý deň platnosti päťdesiatky sa vyše 100-kilometrovou rýchlosťou valilo Bratislavou auto so šéfom rezortu vnútra Robertom Kaliňákom na palube. Ministra popoludní viezol ochrankár zo Záhorskej Bystrice, kde v televízii Markíza nakrúcal nedeľňajšiu reláciu Na telo,“ uviedla dnešná Pravda.

„Keď sa ministerský VW Touareg dostal do mesta, kde už platí päťdesiatka, tachometer ukazoval dvakrát toľko. "Ja som nešiel. Išiel šofér. Pokutu dostane ten, čo išiel za autom," reagoval na rýchlu jazdu minister. Potom dodal už len toľko, že sa treba s otázkami obrátiť na jeho hovorcu", uviedla Pravda.

Ako ďalej napísal denník, "od bratislavského Tesca Lamač prechádzalo auto s Kaliňákom smerom na križovatku Patrónka. Úsek, ktorý podľa mapy meria necelé dva kilometre, zvládlo za 47 sekúnd. Priemerne tak mohlo ísť 137-kilometrovou rýchlosťou. Na Patrónke sa preradilo do pruhu pre autobusy a zmizlo v diaľke".

Kaliňák vo svojom stanovisku označil informácie denníka za „ďalší trápny a tendenčný útokom proti ministrovi vnútra zo strany tohto média“. Ako uviedol v stanovisku, ktoré zverenila TASR, „nešlo o auto ministra Kaliňáka, ani ho nešoféroval, teda ani nemohol prekročiť rýchlosť. Služobné vozidlo šoféroval policajt, ktorý v zmysle zákona spolu s ochrancom - policajtom rozhoduje o rýchlosti a spôsobe jazdy pri preprave chránenej osoby, bez ohľadu na dopravné obmedzenia“.

Ako ďalej uviedol, „videozáznam, ktorý má Pravda k dispozícii, je len dôkazom porušenia dopravných predpisov zo strany vodiča auta, ktorý spomínané služobné vozidlo prenasledoval“.

Kaliňák spochybnil aj rýchlosť, ktorú denník uviedol. „Vodič nejazdil rýchlosťou uvedenou na titulne strane, a preto podá na denník Pravda žalobu na súd,“ píše sa v stanovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu