Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia nezaznamenala počas Silvestra žiadne väčšie výtržnosti

BRATISLAVA - Strážcovia zákona si službu počas silvestrovskej noci väčšinou pochvaľovali. Nezaznamenali totiž v súvislosti s oslavami žiadne väčšie výtržnosti ani vážne zranenie, úmrtia či tragické autonehody.

Výnimkou bol iba bratislavský kraj, v ktorom polícia vyšetruje silvestrovský výbuch pohostinstva v Bernolákove neďaleko Senca. Oslavy a rozlúčku so starým rokom viacerí policajní hovorcovia pre ČTK označili za veľmi pokojné v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi.

"Priebeh osláv príchodu Nového roka hodnotíme ako pokojný," povedala hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Bratislave Tatiana Kurucová, ktorá však dodala, že polícia vyšetruje výbuch pohostinstva v Bernolákove. "Neznámy páchateľ hodil do pohostinstva neznámu výbušninu, ktorá následne explodovala," poznamenala Kurucová.

Výbuch nikoho nezranil a výška škody nebola zatiaľ vyčíslená, dodala. Ako veľmi pokojné označil oslavy príchodu Nového roka aj trnavský policajný hovorca Ľuboš Homola. "Nezaznamenali sme žiadne incidenty, požiare či fyzické násilie, ku ktorým by sme boli privolaní," povedal Homola, podľa ktorého silvestrovské oslavy boli jedny z najpokojnejších v histórii trnavskej polície.

Pokojnú noc zaznamenali aj policajti v banskobystrickom, žilinskom a trenčianskom kraji. Podľa Kataríny Hlaváčovej z trenčianskej polície podobne ako pred rokom nezaevidovali v kraji žiadny vážny úraz spôsobený nesprávnou manipuláciou s pyrotechnikou.

Náhle úmrtie počas silvestrovskej noci zaznamenala nitrianska polícia, podľa ktorej zomrel v Zlatých Moravciach 41-ročný muž. "Cudzie zavinenie bolo však vylúčené," povedala krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Väčšie výtržnosti či závažná kriminalita neznepríjemnila službu ani policajti v košickom či prešovskom kraji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu