Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vandal si podal aj bustu Andreja Hlinku!

(Zdroj: SITA)

PREŠOV - V Prešove hľadajú vandala, ktorý zničil viacero objektov v časti Nižná Šebastová vrátane busty Andreja Hlinku. Policajti vyčíslili škodu na 18.700 korún (620,73 €) a začali trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Neznámy páchateľ počas piatkovej noci vytrhával puklice zo zaparkovaných áut, ktoré prelomil, pri katolíckom kostole na Slanskej ulici rozbil sklo na oznamovacej tabuli a poškodil prízemné halogénové svetlo.

"V parku pri moste na tej istej ulici z podstavca zhodil medenú bustu Andreja Hlinku. Okrem toho poškodil lampy pouličného osvetlenia po oboch stranách mosta na Slanskej ulici a do miestneho potoka zhodil dva kovové kontajnery na komunálny odpad. V miestnej záhrade zo železného stojana odstránil kovovú preliezačku, ktorú odtiahol na kraj záhrady," dodal Daniel Džobanik z prešovskej krajskej polície.

Prešovskí policajti zaevidovali v časti Nižná Šebastová aj jednu krádež. Na policajnú linku 158 im v sobotu ráno oznámil 33-ročný Prešovčan, že niekto počas piatkovej noci poškodil vstupnú bránu pred rodinným domom na Školskej ulici a ukradol vianočnú výzdobu z drevenej garáže. Neznámy páchateľ krádežou a poškodením brány spôsobil škodu 6500 korún (215,76 €). Polícia začala trestné stíhanie za krádež a porušovanie domovej slobody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu