Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slotovi hrozí pokuta za to, že využil vrtuľník súkromnej firmy

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šéfovi vládnej Slovenskej národnej strany (SNS) Jánovi Slotovi hrozí pokuta za to, že sa pred časom nechal odviezť na stranícku akciu vrtuľníkom súkromnej firmy.

Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií začal konanie proti Slotovi na podnet mimovládnej organizácie Transparency International Slovensko, informoval dnes Slovenský rozhlas. Slota postup výboru nekomentoval.

"Výbor musel konať zo zákona," povedal jeho predseda Gábor Gál (SMK). Členovia výboru môžu neskôr hlasovaním rozhodnúť, že Slota, ktorý je poslancom parlamentu, porušil zákon o konflikte záujmov. Za to by mu mohol udeliť pokutu vo výške ročného platu poslanca. TIS odôvodnila podanie tým, že nie je známe, či Slota za dopravu vrtuľníkom zaplatil.

Takýto prípadný dar vraj nenahlásil. Slota sa k podnetu organizácie bližšie nevyjadril. Strana neskôr oznámila, že jej šéf poskytne výboru vysvetlenie podľa zákona. Vo výbore majú väčšinu koaliční poslanci, ktorí v minulosti nepodporili napríklad návrh proti ministrovi spravodlivosti Štefanovi Harabinovi.

Jeho manželka údajne používala služobné auto Úradu na ochranu ústavných činiteľov bez prítomnosti ministra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu