Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Vláda schválila návrh rozpočtu na rok 2009

Robert Fico, Vladimír Mečiar a Ján Slota
Robert Fico, Vladimír Mečiar a Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda dnes schválila návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Informoval o tom Úrad vlády, podrobnosti by mali byť známe neskôr.

Verejný schodok, ktorého podstatnú časť tvorí deficit rozpočtu, by mal na budúci rok klesnúť na 1,7 percenta hrubého domáceho produktu z tohtoročných zhruba dvoch percent HDP.

Predlohu ministerstvo financií po prvý raz pripravilo v eurách pre plánované zavedenie novej meny od januára.

Podľa materiálu, ktorý zverejnilo ministerstvo financií, by mal schodok rozpočtu v budúcom roku klesnúť na 886,7 milióna eur (26,71 miliardy korún) z tohtoročných 1,06 miliardy eur (31,93 miliardy Sk). Oproti tomuto roku si majú percentuálne najviac polepšiť ministerstvá dopravy, financií a životného prostredia. Ďalšie informácie by mali byť známe neskôr na tlačovej konferencii.

Predlohu, na podobe ktorej sa už dohodli koaliční lídri, by mali v decembri schváliť poslanci. Návrh rozpočtu počíta s medziročným nárastom celkových výdavkov o takmer 1,5 miliardy eur (49,18 miliardy korún) na 14,11 miliardy eur (425,08 miliardy korún). Príjmy majú vzrásť o 1,66 miliardy eur (50,01 miliardy Sk) na 13,22 miliardy eur (398,27 miliardy korún).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu