Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bratislavské letisko vyhlásilo tender na terminál za 2,8 mld

Letisko M. R. Štefánika
Letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA - Bratislavské Letisko M. R. Štefánika vypísalo verejnú súťaž na stavbu nového terminálu a rekonštrukciu súčasnej odletovej haly za predpokladanú sumu 2,8 miliardy korún bez dane z pridanej hodnoty (92,9 milióna eur).

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 30. októbra, víťazom tendra by sa mala stať spoločnosť, ktorá ponúkne najnižšiu cenu. Vyplýva to z podmienok súťaže, ktoré dnes letisko zverejnilo vo vestníku Európskej únie.

Práce na letisku by mali dokončiť do konca februára 2012. Úspešný záujemca by mal podľa letiskovej spoločnosti najskôr vybudovať nový terminál aj s vybavením, následne zbúrať starú halu a na jej mieste terminál dostavať.

Investíciu by mal podľa skorších informácií financovať štát, ktorý poskytne na výstavbu terminálu 2,1 miliardy korún (69,7 milióna eur). Zvyšnú časť si má letisková spoločnosť zabezpečiť z vlastných zdrojov. Po dokončení projektu by malo najväčšie slovenské letisko zvládnuť ročne vybaviť asi päť miliónov pasažierov. Jeho ročná kapacita je v súčasnosti zhruba 2,6 milióna cestujúcich, za prvých osem mesiacov tohto roka vybavilo necelých 1,6 milióna ľudí.

Väčšinu akcií bratislavského letiska chcela bývalá vláda predať, súčasný kabinet premiéra Roberta Fica však privatizáciu zrušil. Vláda ustúpila aj od zámeru vytvoriť spoločný podnik s viedenským letiskom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu