Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ministerstvo kultúry vyhlásilo nový tender na správu budov

BRATISLAVA - Ministerstvo kultúry vyhlásilo nový tender za pol miliardy korún (16,6 milióna eur) na správu 21 budov, ktoré patria do jeho rezortu.

V polovici mája pritom predchádzajúcu súťaž ministerstva zrušil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) pre nedostatky v podkladoch. Chyby v podmienkach však podľa portálu zostali. Ministerstvo pritom tvrdilo, že súčasné podklady sú v poriadku. "Zdôrazňujeme, že nešlo o závažné nedostatky, ale o spresnenie opisu predmetu zákazky.

Ministerstvo konzultovalo predmetné verejné obstarávanie s ÚVO, ktoré poskytlo metodické usmernenie," uviedol pre Aktuálne.sk hovorca ministerstva Jozef Bednár. Úrad v súťaži hľadá firmu, ktorá by spravovala, opravovala, upratovala, strážila a prevádzkovala budovy jeho podriadených galérií, múzeí, divadiel a ďalších inštitúcií.

Viaceré pritom pred časom tvrdili, že tieto služby nepotrebujú, pretože si budovy spravujú samé. Ministerstvo naopak argumentovalo, že pokiaľ bude mať nákupy pod kontrolou, môže dosiahnuť úspory vo výdavkoch. Predražené tendre na údržbu a upratovanie objektov kasární stáli tento rok miesto ministra obrany Františka Kašického, ktorý však ešte pred podaním demisie začiatkom roka nariadil zrušiť kontroverzné súťaže za zhruba štyri miliardy korún (132,8 milióna eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu