Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Vojaci kúpia tisíce mäsových konzerv od Penty

Ministerstvo obrany
Ministerstvo obrany

BRATISLAVA – Ministerstvo obrany SR (MO SR) nakúpi mäsové konzervy a komplety pre potreby armády od spoločnosti PM Zbrojníky, člena investičnej skupiny Penta. Vojaci prijali vo verejnej súťaži s kritériom najnižšej ceny len jednu ponuku. Začiatočná predpokladaná hodnota zákazky, ktorú MO SR oznámilo pri vyhlásení súťaže, aj celková konečná hodnota zákazky sú v rovnakej výške 11 878 437 Sk (394 300 €) bez DPH.

Ešte z májového predbežného oznámenia o vyhlásení verejnej súťaže vyplýva, že rezort obrany predpokladal celkové výdavky na konzervy 14 135 340,11 Sk (469,2 tis. €) bez DPH. MO SR so spoločnosťou PM Zbrojníky uzatvorilo štvorročnú rámcovú dohodu na dodávku 5 100 konzerv hovädzieho kompletu a 5 100 konzerv bravčového kompletu. Súčasťou dodávky má byť aj konzervový komplet PODAP v piatich variantoch, v celkovom počte 58 tis. kusov. Ako ďalej vyplýva z oznámenia o vyhlásení verejnej súťaže, vojaci od spoločnosti PM Zbrojníky nakúpia aj 3 700 kusov bravčových mäsových konzerv.

Štvorročnú rámcovú dohodu podpísali obe strany už 9. septembra tohto roka. Mäsokombinát PM Zbrojníky bol založený v roku 1993. Podnik sa neskôr transformoval na akciovú spoločnosť a v súčasnosti patrí medzi štyroch najväčších spracovateľov mäsa. Firma PM Zbrojníky je súčasťou portfólia private equity skupiny Penta od februára 2007. Ku koncu roka má mäsokombinát prepustiť 142 pracovníkov, čím ich počet dosiahne stav približne 280 zamestnancov.

PM Zbrojníky sa má totiž pretransformovať na logistické centrum, čo bude mať za následok prerušenie výroby v prevádzke mäsovýroby. Výrobné portfólio spoločnosti však týmto nezanikne, ale presunie sa, podľa zverejnených informácií, do závodov skupiny Mecom. V spoločnosti PM Zbrojníky ide už o druhé hromadné prepúšťanie od vstupu Penty. Mäsokombinát prepustil už koncom vlaňajšieho septembra približne 150 z celkového vtedajšieho počtu 538 zamestnancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu