Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fico: Národná politika sa dá robiť príjemným spôsobom

Róbert Fico
Róbert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Národná politika, ktorá je aj prirodzenou súčasťou Smeru-SD, sa dá podľa premiéra Roberta Fica robiť umierneným, príjemným spôsobom.

Nepotrebujeme k tomu žiadne hejslováctvo, ani búchať sa do pŕs. Stačí niekedy vľúdne slovo, prísť v správnom čase na správne miesto, stačí prirodzené gesto. Tento štýl národnej politiky budem naďalej robiť," povedal pre agentúru SITA predseda vlády.

Podľa Fica k vlastenectvu nemôže niekoho nútiť. "Nemôžeme prijať zákon, že keď zaznie slovenská hymna, aby sa každý musel postaviť a dať si dole čapicu a ruku na srdce," uviedol. Po roku 1990 podľa neho z rôznych dôvodov sa do popredia dostávali viac veci materialistického charakteru. "Dnes môžem s určitým uspokojením konštatovať, že Slovensko sa začína v tejto oblasti nadychovať," vyhlásil. Pripomenul, že keď sa konajú drobné oslavy na dedinách, ako napríklad pripomienka prvej písomnej zmienky, vidno slovenské zástavy. "Tým, že sme takí aktívni dávame najavo náš vzťah k týmto veciam. Keď idem do zahraničia vždy si zoberiem dobrý oblek aj kravatu a aj sa snažím vystupovať tak, aby som nerobil hanbu. Verím, že tieto naše iniciatívy budú podnecovať k poznaniu našej minulosti," dodal.

R. FICO: Národná politika sa dá robiť umierneným, príjemným spôsobom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu