Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

KDH: Urobí všetko pre úspešnú kandidatúru I. Radičovej na prezidenta

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) bude podľa ústredného tajomníka strany Pavla Abrhana robiť všetko pre úspešnosť prezidentskej kandidatúry Ivety Radičovej.

"Dlho sme o tom diskutovali, až niektorí boli z toho nervózni.

Ale Radičová je jediná reálna kandidátka, ktorá môže poraziť Ivana Gašparoviča a verím, že naši voliči tomu porozumejú," povedal dnes Abrhan pre agentúru SITA v reakcii na vyhlásenie Františka Mikloška, že sa bude v prezidentských voľbách v roku 2009 uchádzať aj o hlasy a pomoc voličov i členov KDH, z ktorého na jar tohto roku odišiel.

Abrhan je presvedčený, že Mikloškova kandidatúra má slúžiť na zviditeľnenie novej strany - Konzervatívnych demokratov Slovenska (KDS), ktorú odídenci z KDH založili.

"Je pravdepodobné, že takých kandidátov bude viac," myslí si Abrhan. Zároveň zdôraznil, že KDH vôbec neuvažuje, že by mohlo zmeniť svoje stanovisko o podpore Ivety Radičovej pred prezidentskými voľbami.

KDS dnes na tlačovej besede oznámili, že František Mikloško je ich oficiálnym kandidátom na prezidenta. Petičnú akciu potrebnú pre jeho kandidatúru odštartujú v auguste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu