Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Vážny chce zrušiť sľuby vlády pre Brezno, nemôže ich splniť

Ľubomír Vážny
Ľubomír Vážny

Bratislava - Vláda by mala poopraviť svoje záväzky voči okresu Brezno, ktoré sa zaviazala splniť na februárovom výjazdovom zasadnutí v Brezne.

Minister dopravy Ľubomír Vážny (Smer-SD) navrhuje zrušiť rozhodnutie, aby Slovenská správa ciest, rozpočtová organizácia ministerstva, dala 50 mil. Sk (1,66 mil. €) na začatie rekonštrukčných prác na ceste Brezno - Tisovec.

Do pripomienkového konania predložil materiál, podľa ktorého mu má vláda zrušiť úlohu z breznianskeho uznesenia vlády, pretože ju nemôže splniť.

Podľa ministerstva sa stala chyba, pretože cesta nie je štátna, jej vlastníkom je samosprávny kraj. "Cesta 530/I je nesprávne označenie. V tomto úseku ide o cestu II. triedy č. 530.

V zmysle cestného zákona vlastníkom miestnych komunikácií je obec a vlastníkom ciest II. a III. triedy samosprávny kraj. Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR nemá kompetenciu finančne zabezpečovať výstavbu objektov iných vlastníkov," napísal v materiáli rezort.

Premiér Robert Fico 13. februára po rokovaní vlády informoval, že ministri rozhodli o vyčlenení 50 mil. Sk (1,66 mil. €) na rekonštrukciu cesty medzi Breznom a Tisovcom.

"Bola požiadavka zo strany predstaviteľov miestnej a regionálnej samosprávy, aby sme na cestu Brezno – Tisovec, pokiaľ ide o rekonštrukčné práce, dali z prostriedkov Slovenskej správy ciest 100 mil. Sk (3,32 mil. €).

Tak sme okamžite komunikovali, ukázalo sa, že v tomto štádiu vieme garantovať len 50 mil. Sk (1,66 mil. €), ale to už je krok, lebo za 50 mil. Sk (1,66 mil. €) môžeme začať niektoré veci na tejto ceste priamo robiť.

Čiže všetko to bolo možné, všetky možné finančné prostriedky, aké sme mali k dispozícii na tento účel, sme dnes napríklad použili tu," povedal v Brezne na tlačovej konferencii Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu