Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

AKTUÁLNE Ďalšia bombová hrozba na škole! Policajti uzavreli celú ulicu: Prípad prevzala NAKA

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Policajti opäť zasahujú v súvislosti s ďalšou bombovou hrozbou na škole. Tentokrát prišiel výhražný e-mail viacerým oddeleniam mestskej polície. Uzavreli celú ulicu.

Aktualizované 16:04

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začal v prípade bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou (STU) trestné stíhanie za trestný čin obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Vec vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie," spresnila polícia na sociálnej sieti.Po nahlásení výhražného e-mailu vyslal Policajný zbor okamžite na miesto svoje zložky. Pyrotechnici a psovodi so špeciálne vycvičenými psami školu podrobne prehľadali. "Zaistili sme digitálne stopy, ktoré sú podrobené dôkladnej analýze. Aj v tomto prípade spolupracujú viaceré útvary polície, odbor počítačovej kriminality, aj domáci a zahraničí partneri," priblížili policajti.

archívne video

Polícia zasahuje pre nahlásenú bombu na slovenských školách (Zdroj: Topky/Tip čitateľa)

Mestská polícia varuje pred hrozbou na Technickej univerzite na Vazovovej ulici, ktorá im mala byť zaslaná na viaceré oddelenia e-mailom. "Kvôli nahlásenej hrozbe zasahujú hliadky mestskej a aj štátnej polície. E-mailová hrozba súvisiaca s Technickou univerzitou na Vazovovej ulici prišla na viacero adries mestskej polície," informovali o tom na sociálnej sieti.

Vazovova ulica je neprejazdná pre nahlásenú hrozbu
Zobraziť galériu (3)
Vazovova ulica je neprejazdná pre nahlásenú hrozbu  (Zdroj: Facebook/Mestská polícia Bratislava)

Celú Vazovovu ulicu kvôli hrozbe na Technickej univerzite uzavreli. "Na mieste zasahujú hliadky mestskej polície v spolupráci so štátnou a usmerňujú dopravu a ľudí v okolí. Polícia vykonáva aj kontrolu priestorov univerzity. Prosíme verejnosť, aby sa tejto oblasti vyhla," dodala mestská polícia. O akú konkrétnu hrozbu ide bližšie nešpecifikovala.

Vazovova ulica je neprejazdná pre nahlásenú hrozbu
Zobraziť galériu (3)
Vazovova ulica je neprejazdná pre nahlásenú hrozbu  (Zdroj: Facebook/Mestská polícia Bratislava)

Hovorca univerzity Juraj Rybanský potvrdil, že ide o bombovú hrozbu, ktorá sa týka budovy rektorátu na Vazovovej ulici 5. Budova bola podľa jeho slov evakuovaná a aktuálne tam polícia vykonáva úkony.

Prípad bombovej hrozby súvisiacej s STU si prevzala NAKA

Prípad bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou (STU) na Vazovovej ulici v Bratislave si prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA). Po vykonaní prvotných úkonov bude vyšetrovateľ tento skutok právne kvalifikovať. Priblížila Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

"Aktuálne pyrotechnici a psovodi so špeciálne vycvičenými psami objekt podrobne prehľadávajú," dodala Hrabovská. Podotkla, že o vývoji situácie budú verejnosť priebežne informovať. Polícia v pondelok ráno prijala oznámenie o výhražnom emaili, že v jednom z objektov STU sa nachádza bomba. Hrozba sa týka budovy rektorátu univerzity na Vazovovej ulici 5. Budova bola evakuovaná.

Viac o téme: HrozbaPolícia Technická univerzitaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu