Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

MIMORIADNE Na Kysuciach napadol medveď človeka: K útoku došlo na turistickom chodníku

(Zdroj: Topky)

POVINA - Ďalší útok medveďa. V blízkosti obce Povina v okrese Kysucké Nové Mesto napadol medveď človeka. Obeťou má byť hasič, má dohryzené nohy. K útoku došlo na turistickom chodníku.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS Nový návrh vlády a KDH umožňuje strieľať okrem medveďov aj vlky a iné vzácne šelmy. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Informuje o tom Nový čas, ktorému správu potvrdila starostka obce. "Ide o dobrovoľného hasiča Tomáša. Doobeda sme boli spolu na odbornej prednáške, popoludní sa išiel prejsť smerom na Ľadonhoru a o 16.30 h mi volal, že bol napadnutý medveďom," povedala denníku starostka Alena Dudeková s tým, že sa to stalo asi o 15.30 h na turistickom chodníku v lokalite Holý vrch.

Počas zápasu sa skotúľali strmým svahom na Povinskú stranu, uvádzajú noviny.sk. Medveď následne utiekol. Pre zraneného Tomáša prišiel na miesto brat. 

"Má pohryzené vnútorné ľavé stehno, pravý bok má ublížený. Je vo veľkom šoku a zdesený, manželka ho odviezla do nemocnice v Žilne. Je doslova rozsypaný," priblížila starostka. Dodala, že ihneď kontaktovala zásahový tím, políciu a poľovné združenie. "Momentálne ich čakám doma a ideme na to miesto. On telefonoval najskôr svojmu bratovi, po útoku, keď prišiel k zmyslom, tak bol po neho a ten nám to ukáže, je tam sneh, tak budú ešte aj stopy," uzavrela Dudeková. 

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR preveruje hlásenie o útoku medveďa na muža. Potvrdila to manažérka pre komunikáciu ŠOP SR Kristína Bocková.

"Na linku tiesňového volania 158 bol v poobedných hodinách prijatý hovor o útoku medveďa na muža. Po prijatí oznámenia o tejto udalosti sme okamžite vyslali na miesto policajné hliadky, ktoré vykonávajú monitoring v obci a blízkom okolí. Bol vyrozumený aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý vykonáva na mieste ďalšie opatrenia," informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti. Polícia poskytla Zásahovému tímu pre medveďa hnedého súčinnosť pri pátraní po medveďovi.

Viac o téme: Medveďútok KysucePovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu