Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pellegrini zagratuloval Ivanovi Korčokovi! Prezradil favoritov na post predsedu parlamentu: Prvá cesta bude do Česka

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Novozvolený prezident Slovenskej republiky v relácii o 5 minút 12 na RTVS zagratuloval Ivanovi Korčokovi k dosiahnutému výsledku. Jeho slová po voľbách ho však zamrzeli. Okrem toho prezradil, kto by sa mohol stať novým predsedom parlamentu. Potvrdil aj to, že prvá cesta po nástupe do funkcie bude do Českej republiky.

Peter Pellegrini v relácii o 5 minút 12 na RTVS zagratuloval svojmu protikandidátovi Ivanovi Korčokovi. Uznal, že dosiahol veľmi pekný výsledok. Mrzí ho však, že v záverečnej reči bol agresívny.  „Treba byť chlap, treba to prijať. Zažil som už agresívnejšie a škaredšie ataky ako on," skonštatoval. 

Do volebnej centrály Petra Pellegriniho dorazil aj exprezident Gašparovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O tom, kto sa stane predsedom parlamentu sa podľa neho stále diskutuje. Skloňujú sa však dve mená, a to Denisa Saková a Richard Raši. "Od dnes alebo od zajtra, keď začne pracovný týždeň, budem môcť s kolegami oboma o tom hovoriť, akú majú predstavu o svojom budúcom fungovaní, pretože budem samozrejme rešpektovať ich rozhodnutie osobné, pretože byť ministrom je takisto veľmi dôlžitá vec," skonštatoval.

Pellegrini zagratuloval Ivanovi Korčokovi!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dôležité pre neho na poste prezidenta Slovenskej republiky bude udržanie ukotvenia našej krajiny v zahraničnej politike. "Chcem garantovať všetkým občanom Slovenskej republiky, že Slovensko je plne ukotvené vrámci Európskej únie aj vrámci Severoatlantickej aliancia. To budem garantovať a nikto ani nemieni meniť kurz našej zahraničnej politiky. Ale potvrdzujem aj to, čo som povedal pred kampaňou, že sa v týchto inštitúciách musíme správať suveréjnejšie ako doteraz, musí byť počuť náš hlas a vždy pri rozhodovaniach sa musíme ozvať ak nejaké rozhodnutie skupinové má mať negatívny dopad na Slovensko, na našu ekonomiku alebo na ľudí, ktorí tu žijú," skonštatoval.

Pellegrini zagratuloval Ivanovi Korčokovi!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Jeho zámerom bude snaha o väčšiu toleranciu na Slovensku. "Ja urobím všetko preto, aby sa prestali hádať, aby si začali tolerovať navzájom názory, aby sa kvôli tomu nehádali rodiny, nerozchádzali sa priateľstvá, nerozhádali sa kolektívy v práci len kvôli tomu, že jeden volí toho alebo toho. Buďme opäť takí tipickí tolerantní Slováci a ja sa budem snažiť svojim spôsobom robenia politiky a štýlom k tomu prispieť čo najviac," dodal.  Potvrdil taktiež, že jeho prvá cesta po nástupe do funkcie bude smerovať do Českej republiky. Neplánuje tak zmeniť zaužívanú tradíciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu