Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Medveďa zachytila fotopasca neďaleko obľúbenej turistickej atrakcie: FOTO Na tomto mieste určite zvýšte ostražitosť!

Medveďa zachytila fotopasca neďaleko turistickej oblasti
Medveďa zachytila fotopasca neďaleko turistickej oblasti (Zdroj: sprejnamedveda.sk/Facebook/Vaňo.V)

ROŽŇAVA – Fotopasca v obci Hrhov, neďaleko viníc v lokalite Péterháza v rožňavskom okrese zachytila medveďa. Nebolo by to ničím nezvyčajné, ak by nešlo o vyhľadávanú turistickú oblasť najmä vďaka Zádielskej tiesňave.

Medveďa zachytili na fotopascu vo štvrtok 28. marca na mieste, ktoré je lákadlom najmä pre oblasť Zádielskej tiesňavy, ktorú pravidelne navštevujú turisti. Odborníci preto odporúčajú dbať na zvýšenú ostražitosť, a to nielen v skorých ranných hodinách, ale aj vo večerných hodinách, keď sú medvede najaktívnejšie, informuje kosicak.sk.

Náučný chodník vedúci cez lužný Boršiansky les (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Hlásení o pohybe medveďov z obcí a miest na Slovensku ale pribúda čoraz viac. 31. marca informovali obyvatelia obce Gánovce, neďaleko Popradu o pohybe medveďa. Ten sa odvážil prísť na vzdialenosť približne 500 metrov od obývanej časti v lokalite Kožuchovský lesík, asi 2 kilometre od popradského sídliska Juh 3. Pohyb medveďa hlásili v nedeľu 31.3. aj z obce Turčianska Štiavnička v okrese Martin, v blízkosti turistickej lokality Medokýš a Teplické serpentíny. Opatrnosť je aj v tomto prípade na mieste najmä kvôli skutočnosti, že túto lokalitu vyhľadávajú aj rodiny s deťmi, pretože k nej vedie náučný lesný chodník.

Upozornenie prišlo aj z mesta Sliač, pri ktorom sa pohybovala medvedica. Tú zaregistrovali obyvatelia v oblasti okolo kúpeľov. O jej pohybe bol informovaný aj Zásahový tím ŠOP SR. Návštevníci kúpeľného parku by mali byť rovnako ostražití v ranných a večerných hodinách a nemali by sa vzďaľovať od frekventovaných ciest a prechádzky so štvornohými miláčikmi by mali obmedziť na minimum, upozorňuje blog Medvede na Slovensku. Je potrebné ale podotknúť, že aj táto oblasť je pre pohyb medveďov prirodzená a pohybujú sa tu každoročne.

Viac o téme: MedveďRožňavaZádielska tiesňavaPohyb medveďa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu