Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hra pri vode sa skončila tragicky: Dvojročný chlapček spadol do potoka, zachrániť sa ho už nepodarilo

(Zdroj: Polícia SR - Banskobystrický kraj)

VEĽKÝ KRTÍŠ - Stredným Slovenskom otriasla na Veľkonočnú nedeľu tragédia v obci Slovenské Kľačany. V rieke Tisovník v okrese Veľký Krtíš sa utopilo len dvojročné dieťa. Chlapčeka hľadali desiatky dobrovoľníkov, hasiči aj policajti. Dieťa napokon zomrelo pri prevoze do nemocnice.

archívne video

Pátranie po dvojročnom chlapcovi, lokalizoval ho až dron s termovíziou (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

O tragickej udalosti informoval portál Noviny.sk. Len dvojročný chlapček trávil popoludnie na dvore so svojou mamou a starším bratom. Pri bytovke majú záhradku a hneď vedľa tečie potok. Z dohľadu sa mal stratiť pred šiestou hodinou večer. Najskôr ho miestni obyvatelia hľadali sami a neskôr zalarmovali aj políciu.

Dieťa hľadali desiatky dobrovoľníkov nielen zo Slovenských Kľačian, ale aj okolitých obcí. "Ja som skočil vlastne do vody a šiel som po potoku. Vraveli na Kľačanoch, že sa hral pri vode, tak nás napadlo, či nespadol do vody. Ja som vlastne neriešil, ja som išiel s bratom hneď do vody. Zobrali sme lampáše a hľadali sme," opísal jeden z dobrovoľníkov pre TV JOJ. 

Hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková uviedla, že informáciu o nezvestnosti dvojročného chlapčeka prijala polícia na tiesňovú linku v nedeľu vo večerných hodinách. "Do pátrania boli zapojení policajti, hasiči aj dobrovoľní hasiči. V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla s tým, že chlapčeka vypátrali vo vodnom toku v obci Vieska o 21.15 h. Kováčiková dodala, že vzhľadom na citlivosť prípadu nebude polícia poskytovať žiadne podrobnejšie informácie.  

Zachrániť sa ho už nepodarilo

Chlapca sa podarilo nájsť po viac ako troch hodinách. Prúd vody ho odniesol asi 2 kilometre od miesta, kde pravdepodobne spadol. Bol zachytený o konáre. "Začali sme ho oživovať na zemi. Dávali sme mu dýchanie z úst do úst," priblížil jeden z dobrovoľníkov. V resuscitáciipokračovali aj privolaní záchranári. Chlapca mali podľa zdroja TV JOJ napojiť aj na umelú pľúcnu ventiláciu a tak ho prevážať do nemocnice.

"Operačné stredisko ZZS SR v nedeľu vyslalo ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci do Viesky, v okrese Veľký Krtíš k maloletému pacientovi. Napriek snahe záchranárov dieťa počas prevozu do nemocnice zomrelo,“ uviedol Richard Bolješik, zástupca hovorcu OS ZZS SR.

Viac o téme: ChlapecTisovníkSlovenské Kľačany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu