Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bývalý prezident Andrej Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť už v prvom kole a nespoliehali sa na preferencie jednotlivých kandidátov. V Poprade vhodil volebný lístok na mestskom úrade v spoločnosti manželky. Na výsledky volieb bude čakať doma pod Tatrami.

"Tieto voľby sú trochu podobné s tými, v ktorých som sa ja stal prezidentom. Pred desiatimi rokmi však vôbec nebolo isté, či do druhého kola postúpim ja alebo niekto iný, rozdiel medzi mnou a pánom Procházkom nebol až taký veľký. V tomto je teraz rozdiel, mám pocit, že tie dnešné voľby majú dvoch favoritov, ktorí postúpia do druhého kola," uviedol Kiska.

Exprezident Andrej Kiska: Hlas prezidenta dokáže byť dôležitý, ľudia by mal ísť voliť (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Zdôraznil, že súčasná doba je veľmi zložitá a hlas prezidenta môže zohrávať veľmi vážnu úlohu v politickom dianí doma i v zahraničí. "Na Ukrajine zúri vojna, Rusi zabíjajú nevinných civilistov, náš minister zahraničných vecí sa fotí s ruským ministrom zahraničných vecí, čo je viac ako zarážajúce. Európska únia hrozí, že nám zastaví peniaze, dôležité zákony sa prijímajú v skrátenom legislatívnom konaní bez diskusie, verejnoprávnu televíziu chcú spolitizovať. To sú všetko javy, keď hlas prezidenta môže byť nesmierne dôležitý," uzavrel Kiska. Voliči si vyberajú spomedzi deviatich kandidátov a v ére samostatného Slovenska ide o šiestu priamu voľbu hlavy štátu. Volebné miestnosti sú otvorené do 22. hodiny.

Bývalý prezident Andrej Kiska
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Viac o téme: VýzvaAndrej KiskaPrezidentPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu