Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragický záver pôrodu v Žiline: Žena zomrela po cisárskom reze! Predchádzať tomu mali náročné situácie

(Zdroj: Getty Images)

ŽILINA – Tragédia, po ktorej zostala mladá rodina bez matky a manželky. Mladá mamička rodila v Žiline cisárskym rezom, no zatiaľ čo pre novorodenca mal pôrod šťastný koniec, pre mladú ženu nie. Tá musela byť v kritickom stave prevezená do inej nemocnice, no, žiaľ, ani tam jej pomôcť nedokázali.

Informáciu priniesol portál zilina.standard.sk. Vec mal na sociálnej sieti opísať blízky priateľ nebohej ženy. Lekári v žilinskej nemocnici ju vraj nechali trápiť sa, pretože chceli, aby porodila prirodzene. Keďže mala veľké bolesti a pôrod nenastal, rozhodli sa pristúpiť k cisárskemu rezu. Stav mladej ženy bol však kritický, a tak bola urgentne prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici. Žiaľ, jej život sa tamojším lekárom zachrániť nepodarilo. „Do našej nemocnice bola prevezená mladá žena v kritickom stave. Napriek poskytnutiu vysokošpecializovanej zdravotnej starostlivosti a veľkému úsiliu, sa nám ju, žiaľ, nepodarilo zachrániť,“ uviedla pre portál hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

archívne video 

Zvolenská nemocnica po rekonštrukcii otvorila svoje pôrodné sály (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

K nešťastnému prípadu sa vyjadrila aj žilinská nemocnica. „Tragická udalosť, ktorá zasiahla rodinu pacientky a celú žilinskú nemocnicu, nás nesmierne mrzí a pozostalým opätovne vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina je s rodinou pacientky od začiatku v kontakte a je súčinná pri poskytovaní všetkých potrebných informácií,“ uviedla hovorkyňa žilinskej nemocnice Zuzana Fialová.

Po mladej mamičke zostal manžel a dve deti – okrem novorodeného syna aj 5-ročná dcéra. Príčinou smrti mala byť pľúcna embólia.

Viac o téme: NemocnicaPôrodúmrtieCisársky rezŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu