Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Aké bude počasie do Veľkej noci? Ako bláznivý apríl! Návrat mrazov a snehu nie je vôbec vylúčený, zima sa vráti

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Vyhliadka počasia na nasledujúce dni nám dáva jasne najavo, že nás čaká veľmi pestré počasie. Striedať sa môžu veľmi chladné dni s teplejšími a nie je vylúčený ani návrat mrazov a snehu.

Hoci február bol podľa odborníkov najteplejším zimným mesiacom v histórii meraní a aj prvá polovica marca bola zaznamenaná s teplotnou odchýlkou v plusových číslach, nasledujúce dni sa o slovo môže uchádzať ešte poriadna zima, informuje imeteo.sk.

Exkluzívne zábery z vládneho špeciálu! Letušky nám porozprávali o ich zážitkoch (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Druhá polovica marca začala pomerne búrlivo. Studený front, ktorý priniesol búrky do celej Európy, neobišiel ani Slovensko. V sobotu udrelo na severozápade až 260 bleskov. Prvé vyhliadky do konca marca naznačujú, že zima sa vráti a prvé náznaky sú už za rohom. Tlaková níž, ktorá sa aktuálne tvorí nad Pobaltím, sa presunie aj na naše územie a prinesie chladný, až arktický vzduch, ktorý rapídne zrazí teploty. Prvá vlna ochladenia sa objaví v nedeľu, výraznejšie sa ochladí na prelome týždňov.

Mrazy môžu potrápiť najmä ovocinárov

Pocitovo bude chladnejšie už v pondelok, kedy hrozia mrazy na väčšine územia a mrznúť bude nielen na západe Slovenska, ale aj vo Východoslovenskej nížine. Ranné teploty budú v rozmedzí od -5 do 0 stupňov Celzia a môžu tak potrápiť ovocinárov s už rozkvitnutými stromami. Denné teploty môžu na niektorých miestach stúpnuť k 10 stupňom Celzia, no na väčšine územie bude iba 5 stupňov Celzia.

Oteplenie príde až v tento deň

Oteplenie príde na naše územie až od 20. marca, keď výbežok vyššieho tlaku prinesie teplejší vzduch a teploty budú opäť atakovať 15 stupňov Celzia, no radosť môže prekaziť ešte postup frontov, ktoré počas budúceho víkendu prinesú dážď. Posledný týždeň pred Veľkou nocou sa bude niesť v znamení striedavého počasia a slnečné dni vystriedajú tie daždivé. Podľa modelov by výraznejšie ochladenie mohlo prísť až na začiatku Veľkej noci a počasie môže šibačov prekvapiť dokonca aj snehovými vločkami.

Viac o téme: SnehPočasieDážďVeľká NocNávrat zimy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu