Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce zistenia polície: TOTO je najnebezpečnejšia ulica v Nitre! Jedna vražda a tri znásilnenia

Nitra Zobraziť galériu (2)
Nitra (Zdroj: Facebook/Turistické informačné centrum Nitra )

NITRA - Nitra zverejnila šokujúcu analýzu, podľa ktorej bolo za rok 2023 spáchaných 1 267 trestných skutkov a 1 753 priestupkov. Policajti dokonca museli zasahovať pri obzvlášť távažných trestných činov vraždy a znásilnenia. K násilnym deliktom najčastejšie dochádza na Mostnej ulici.

archívne video

Polícia obvinila z vraždy ženy jej 30-ročného syna (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

V minulom roku riešila polícia v Nitre takmer 1270 trestných vecí. Konštatuje sa to v analýze bezpečnostnej situácie, ktorú zverejnili obvodné oddelenia policajného zboru v meste. Z materiálu vyplýva, že policajti vlani riešili v Nitre predovšetkým majetkovú a ekonomickú trestnú činnosť. Ekonomických trestných činov malo byť 450. Okrem krádeží šlo aj o vlámania, podvody i daňové trestné činy.

Polícia sa okrem toho zaoberala aj desiatkami násilných trestných činov. Išlo konkrétne o 23 mravnostných, z toho 14 sa im podarilo objastniť. Taktiež riešili 9 lúpeži a z toho 7 sa im podarilo objasniť.

"Miesto, kde dochádza najčastejšie k násilným deliktom, je Mostná a Kmeťkova ulica, kde sa nachádza najviac zábavných podnikov. Ich objasňovanie a dokumentovanie uľahčuje kamerový systém mestskej polície. V roku 2023 tu bolo zaevidovaných 25 násilných trestných činov," uviedla polícia. Podľa policajných štatistík došlo v uplynulom roku v Nitre k jednej vražde, ktorú sa podarilo objasniť. Nitrianskym policajtom sa podarilo objasniť aj všetky tri znásilnenia, ktoré boli v roku 2023 ohlásené.

Viac o téme: Polícia NitraMostná ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu