Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hnutie Slovensko reaguje na zverejnenie rozhodnutia Ústavného súdu: Premiér po siláckych rečiach rezignoval

Hnutie Slovensko
Hnutie Slovensko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) po svojich siláckych rečiach, ako jeho vláda urobí všetko preto, aby "amnestia pre zločincov" v podobe balíka trestných zákonov začala platiť, nakoniec rezignoval. Opozičné hnutie Slovensko to uviedlo v reakcii na zverejnenie rozhodnutia Ústavného súdu SR, týkajúceho sa novely trestných kódexov, v Zbierke zákonov. Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

archívne video

Opozičné strany hnutie Slovensko a SaS kritizujú nomináciu Gašpara za šéfa SIS (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Ak by Fico Suskovi (ministrovi spravodlivosti Borisovi Suskovi, Smer-SD, poznámka TASR) nedal pokyn zapísať rozhodnutie Ústavného súdu do Zbierky zákonov, hrozilo by, že by nikto okrem zločincov nemal istotu, že rozhodnutie trestného súdu alebo orgánov činných v trestnom konaní nebude následne vyhlásené za protiústavné," vysvetlil gestor hnutia pre právny štát a spravodlivosť Milan Vetrák. Doplnil, že každý poškodený by mohol pre porušenie základných ľudských práv žalovať štát o náhradu škody.

Novelu trestných kódexov aj uznesenie Ústavného súdu SR, ktorým pozastavil účinnosť časti novely, zverejnili v pondelok v Zbierke zákonov SR.

Viac o téme: RezignáciaRobert FicoÚstavný súdHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu