Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Nočná mora všetkých vodičov! Pozrite si, čo vyvádzal slovinský kamionista na diaľnici

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Situácia, ktorá je nočnou morou každého vodiča. Polícia zverejnila zábery, ktoré vznikli na diaľnici D2 v smere do Maďarska. Slovinský kamionista si tam s bezpečnou a povolenou jazdou ťažkú hlavu nerobil.

„Za svoju jazdu po diaľnici D2 smer Maďarsko bol v priebehu minulého týždňa 47 – ročný slovinský vodič vyriešený v blokovom konaní, nakoľko porušil pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom. V úseku diaľnice viedol nákladné motorové vozidlo v ľavom jazdnom pruhu, kde bol hliadkou bratislavských dopravných policajtov zastavený a kontrolovaný,“ uviedla polícia.

Neprimeraná jazda kamionistu na diaľnici D2 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

„Aj naďalej pripomíname, že § 35 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke pritom hovorí jasne, že predchádzanie akéhokoľvek vozidla kamiónom je na diaľnici vyslovene zakázané: Vodič motorového vozidla kategórie N, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7 500 kg, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7 500 kg, nesmie pri jazde po diaľnici predchádzať iné motorové vozidlo,“ pripomenuli.

Viac o téme: KamiónDiaľnicaKamionistaD2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu