Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia potrestala exemplárnym trestom cudzinca, ktorý unikal hliadke

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ŽARNOVICA - Exemplárny trest dostal podľa polície 41-ročný vodič, ktorý v pondelok 19. februára v Žarnovici nezastavil policajnej hliadke, narazil do služobného auta a odmietol pri kontrole dychovú skúšku. Informovala o banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Muž, ktorý je cudzím štátnym príslušníkom, nezastavil hliadke, ktorá na Sandrickej ulici v skorých ranných hodinách zastavovala a kontrolovala vozidlá. Pokračoval však rýchlou jazdou v smere do miestnej časti Lukavica, pričom ho policajti prenasledovali a signalizovali na zastavenie vozidla.

archívne video

Policajti namerali vodiča, ktorý prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 111km/h (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Zastavil až pri autobusovej zastávke, kde ho hliadka zablokovala služobným vozidlom. Vtedy sa vodič so svojím vozidlom pohol a narazil do policajného auta. Muž sa pri kontrole odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu a tiež odmietol odber krvi. "Po vykonaní prvotných procesných úkonov bolo vodičovi vznesené obvinenie za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a vec bola riešená v tzv. superrýchlom konaní. V priebehu prípravného konania bol dozorujúcou prokurátorkou Okresnej prokuratúry Žiar nad Hronom spracovaný príkaz na zaistenie hnuteľnej veci, vozidla Škoda Octavia," uviedla polícia.

Polícia potrestala exemplárnym trestom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Polícia mužovi uložila trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace s podmienečným odkladom na 12 mesiacov, trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel po dobu 24 mesiacov a trest prepadnutia veci, a to osobného motorového vozidla, ktoré vodič viedol.

Viac o téme: AlkoholVodičPolícia Žarnovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu