Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

O kontroverznom Trestnom zákone budú opäť rokovať v parlamente! Na pláne je diskusia o novele premlčacích lehôt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR pribudla vládna novela Trestného zákona aj s návrhom na jej prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní. Novela sa týka premlčacích lehôt.

O návrhu na skrátené legislatívne konanie by mali poslanci rokovať po utorkovom prvom bloku hlasovaní, a to až do úplného prerokovania návrhu. Následne by mali o ňom hlasovať. Po prijatí návrhu by sa malo plénum rovno zaoberať novelou v prvom čítaní. Postup má byť rovnaký, teda rokovanie o novele až do jej prerokovania s následným hlasovaním o tom, či ju plénum posunie do druhého čítania. A to aj po 19.00 h.

archívne video

Vláda potvrdila, že sa mýlila a premlčacie lehoty boli jej zodpovednosť, tvrdí Progresívne Slovensko (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Vláda prijala minulý týždeň novelu Trestného zákona, ktorá ráta so zachovaním pôvodných premlčacích lehôt pri trestných činoch, ako je znásilnenie či sexuálne zneužívanie, a to 20 rokov. Účinnosť by mala zmena nadobudnúť 15. marca, čiže od rovnakého dátumu ako "veľká novela" Trestného zákona schválená 8. februára.

Viac o téme: PoslanciNovelaNR SRTrestný zákonPremlčacie lehoty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu