Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lety priamo z Bratislavy do Ázie za pár eur: Známa nízkonákladovka zahrnula do svojich plánov aj Slovensko!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP//Vincent Thian, GettyImages)

BRATISLAVA - Slováci by už čoskoro mohli cenovo výhodne cestovať do obľúbených ázijských destinácii priamo z Bratislavy. Ambiciózne plány, ktorého zahŕňajú aj Slovensko, predstavila nízkonákladová letecká spoločnosť AirAsia. Tá je známa najmä svojimi lacnými letmi do Thajska, Malajzie či Indonézie, ale ponúka lety napríklad aj do Austrálie.

archívne video

Bratislavské letisko ponúka novinky, pridalo lety do Grécka, Albánska a Čiernej Hory (Zdroj: TASR)

O svojich plánoch informovala spoločnosť pri príležitosti výročia partnerstva s výrobcom lietadiel Airbus. "S našou flotilou Airbus A330 so širokým trupom vrátane nových A330neo sa snažíme rozšíriť našu sieť na stredné až dlhé vzdialenosti na európsky kontinent, do miest ako Londýn, Paríž, Amsterdam, Bratislava, Barcelona či Kodaň,“ uviedol výkonný riaditeľ AirAsia Tony Fernandes.

Lety priamo z Bratislavy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: airasia.com)

"Náš záväzok voči Airbusu nikdy nezaváhal. Ako jeden z ich najväčších zákazníkov máme objednaných 647 lietadiel, ktoré budú dodané v priebehu nasledujúceho desaťročia, keďže sa zameriavame na rast väčší ako kedykoľvek v budúcnosti," pokračoval Fernandes. Airbus má už tento rok dodať spoločnosti aj nové lietadla Airbus A321neo, ktoré sa pýšia dlhším doletom, úsporným palivom a novou špecifikáciou, ktorá má spôsobiť revolúciu v oblasti letectva.

Viac o téme: Cestovanie ÁziaAirAsiaLetisko Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu