Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico sa vyjadril ku kauze Kuciak: Urobíme poriadok v NAKA! Polícia sa musí vrátiť k verziám, ktoré neprešetrovali

Robert Fico a Robert Kaliňák
Robert Fico a Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Polícia by mala vyšetriť aj ďalšie verzie týkajúce sa vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) v sobotu v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy pri príležitosti nedávneho šiesteho výročia vraždy. Skonštatoval tiež, že vražda bola poprava, a odmieta zneužívanie smrti mladých ľudí na politické ciele.

archívne video 

Zhromaždenie iniciatívy Za slušné Slovensko k 6. výročiu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (Zdroj: TASR/František Iván)

"Verím, že keď urobíme poriadok na Národnej kriminálnej agentúre a Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), musia sa vrátiť policajti k verziám, ktoré neboli vôbec prešetrované, teda kto vlastne za tým je," povedal premiér.

Zopakoval, že pri vyšetrovaní boli viaceré varianty týkajúce sa objednávateľa a motívu. Pýta sa, prečo ich polícia nevyšetrovala. Myslí si, že za uplynulé tri roky vedeniu krajiny vyhovovala verzia, že za vraždou stála Ficova vláda. Hovorí o politickom zneužívaní vraždy mladých ľudí.

Viac o téme: VyšetrovaniePolícia Robert FicoJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu