Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanci ukončili piatkové rokovanie diskusiou o daňovom bonuse

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 15. rokovacieho dňa 9. schôdze venovali návrhu novely zákona o dani z príjmov, ktorý predložili opoziční poslanci z klubu hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ.

Matky detí do 15 rokov by podľa návrhu novely mohli získať nový daňový bonus v sume 100 eur mesačne. Vďaka tomu by platili nižšiu daň z príjmu. Nárok na nový bonus by mala matka vyživovaného dieťaťa, ktoré s ňou žije v domácnosti, do dovŕšenia 15 rokov.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS na tému Odoslali sme podanie na Ústavný súd (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Uplatniť by ho mohla na príjem zo závislej činnosti alebo príjem z podnikania a inej samostatne zárobkovej činnosti. Daňový bonus na matku by sa dal uplatniť spolu s tradičným daňovým bonusom, ako aj daňovým bonusom na zaplatené úroky z úveru na bývanie. Ak by bola daň matky nižšia ako súčet týchto bonusov, rozdiel by jej mal správca dane vrátiť ako preplatok. Poslanci sa zídu opäť v utorok (27. 2.) o 9.00 h. Čaká ich ešte niekoľko neprerokovaných bodov programu. V tento deň by poslanci už aj mali hlasovať o prerokovaných bodoch programu.

Viac o téme: MatkaVládaDaňPríjmyPoslanciDaňový bonus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu