Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRIESKUM odhalil nečakaného víťaza volieb! SNS by v parlamente nesedela: TÁTO strana by sa vrátila zo striedačky

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Pokiaľ by sa voľby konali v polovici februára, parlamentná zostava by vôbec nevyzerala rovnako, ako ju poznáme dnes. Víťaz parlamentných volieb zo septembra 2023 by podľa agentúry NMS vo februári obsadil iba druhé miesto. Poslancov Dankovej SNS by zas v parlamentných laviciach vystriedali poslanci strany, ktorí si v tomto volebnom období ani neškrtli.

archívne video

Veronika Cifrová Ostrihoňová kandiduje do Europarlamentu! (Zdroj: Topky.sk)

Parlamentné voľby by vo februári vyhrala strana Progresívne Slovensko, ktorá by získala takmer každý štvrtý voličský hlas (22%). Dnes vedúci Smer-SD by podľa prieskumu agentúry NMS so ziskom 21% spadol na druhé miesto. Pellegriniho Hlas-SD by si so ziskom 16,9% udržal svoje aktuálne tretie miesto.

Do parlamentu by prešlo aj KDH, ktoré by získalo 7,2% hlasov. Hnutie SLOVENSKO by sa cez brány parlamentu so ziskom šesť percent prebojovalo len v prípade, ak by do volieb nevstúpilo ako koalícia, rovnako, ako to bolo v septembri 2023.

PRIESKUM odhalil nečakaného víťaza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Do Národnej rady by sa vrátili staronoví poslanci hnutia Republika, ktorá by so ziskom 5,8% prekonala svoj septembrový neúspech. Parlamentnú sedmičku by napokon uzavrela liberálna SaS, ktorej by svoju dôveru prejavilo 5,7% voličov.

PRIESKUM odhalil nečakaného víťaza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

SNS stráca, neúspech by znova okúsil aj Boris Kollár

S rozdielom piatich mesiacov by sa napokon do parlamentu neprebojovala Dankova SNS. Tá by v parlamentných voľbách získala len 4,2%, kvôli čomu by nenaplnili potrebných 5% na to, aby sa stali parlamentnou stranou. Mandáty by napokon nezískala ani Kollárova Sme rodina, ktorej by svoju dôveru prejavilo len 3,6% voličov a ani maďarská Aliancia, ktorej by svoj hlas odovzdalo len 3,3% voličov.

PRIESKUM odhalil nečakaného víťaza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Viac o téme: Smer-SDSNSPrieskumRepublikaParlamentné voľbyProgresívne SlovenskoHlas-SDAgentúra NMS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu