Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovákov láka podvodná cestovka! Varovania prichádzajú z každej strany: TOTO sú hlavné znaky, ako ju odhaliť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Podvodná cestovka je opäť na scéne. Ak už teraz plánujete v predstihu dovolenku a situáciu si chcete uľahčiť využitím služieb cestovnej kancelárie, zbystrite pozornosť. Naraziť totiž môžete na kanceláriu "TravelerGo", ktorá je zrejme nasledovníkom iných podvodných projektov z minulosti. Na konci dňa by ste tak nemuseli mať ani peniaze, ani dovolenku.

Na podozrivú cestovku upozornila na sociálnej sieti Facebook stránka Hoaxy a podvody. Podľa nich ide s najväčšou pravdepodobnosťou o pokračovanie podvodných stránok "Tiptravel" a dnes už nefunkčného webu www.tiptravelgo.cz. Spája ich to, že nemajú kamennú pobočku, žiadnu infolinku, celá komunikácia prebieha cez Messenger, ponúkajú podozrivo lacné zájazdy, žiadajú ihneď o uhradenie rezervačného poplatku a na sociálnych sieťach majú len zopár statusov. Ak natrafíte na tieto znaky, okamžite by ste teda mali zbystriť pozornosť. 

archívne video 

Pozrite si prvé reakcie dovolenkárov, ktorých evakuovali z požiarmi zasiahnutého Rodosu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Cestovka TravelerGo pôsobí na prvý pohľad dôveryhodne, keďže jej doména je registrovaná na Slovensku, na webe nájdeme slovenské telefónne číslo i názov sro-čky s adresou sídla. To, že v koncovke ide o podvodníkov nám potvrdili tri inštitúcie. Logá dvoch z nich sa dokonca na webe ´cestovky´ objavujú bez ich vedomia,“ uviedli. Taktiež sa im podarilo zistiť, že fotografia najmenej jedného z falošných recezentov sa objavuje na portáloch z celého sveta.

Na podozrivý webový portál, ktorý nápadne pripomína existujúceho, spoľahlivého a dlhoročného slovenského predajcu zájazdov, upozorňuje aj Slovenská asociácia cestovných asociácií a cestovných hotelov. „Skutočnosti smerujú k tomu, že sa jedná o podvodné konanie pravdepodobne zahraničného subjektu s veľmi nejasnou vlastníckou štruktúrou cieľom je vylákať od dôverčivých klientov peniaze za nákup podozrivo lacných zájazdov, ktoré sa v skutočnosti nikdy nezrealizujú na webovom portáli www.travelsk.sk, ktorý bol už v priebehu dnešného doobedia nedostupný, sa predávali zájazdy renomovaných cestovných kancelárií, pričom boli predávané bez akéhokoľvek právneho vzťahu medzi cestovnými kanceláriami a portálom a za takmer polovičné ceny, ako sú skutočné ceny dotknutých cestovných kancelárií,“ uviedli. Zároveň tiež upozornili, že nie je vylúčené, že v blízkej budúcnosti bude opäť podobný web dostupný na rovnakej alebo podobnej doméne pripomínajúcej slovenské cestovné kancelárie a cestovné agentúry.

Slovákov láka podvodná cestovka!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dištancuje sa od nich aj poisťovňa Union. „"Subjekt Sunny Travel, IČO 44994192, ktorý je vedený ako prevádzkovateľ stránky TipTravel GO, resp. TravelerGo nebol a ani nie je klientom Unionu v žiadnych produktoch. Naše logo na stránke nemá preto opodstatnenie,“ upozornili.

"Túto stránku už eviduje aj naša spoločnosť a môžem potvrdiť, že sa jedná o podvod. So spoločnosťou, ktorá prevádzkuje tieto stránky nemáme žiadne partnerstvo.V dohľadnej dobe budeme podnikať aj ďalšie kroky, ktoré budú viesť ku odstráneniu našej značky z týchto stránok,“ uviedla Slovak Lines.

Viac o téme: DovolenkaPodvodCestovná kancelária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu