Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Známy reťazec sťahuje zo slovenských pultov TÚTO pochúťku, obsahuje nebezpečné častice

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Jeden z najväčších slovenských reťazcov na predaj potravín musí zo svojich pultov stiahnuť sladkosť, ktorá je zdraviu škodlivá. Informoval o tom aj na svojom oficiálnom webe.

archívne video

Od roku 2024 by sa mali dodávať slovenské potraviny do verejných stravovacích zariadení (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Výrobca Banketbakkerij Merba B.V. musí stiahnuť z predaja známe sušienky. "Nie je možné vylúčiť, že v uvedenom výrobku sa môžu nachádzať malé kovové častice. Vzhľadom na možné riziko zranenia pri konzumácii by zákazníci mali prísne dodržiavať stiahnutie z predaja a dotknutý výrobok, ktorý sa predával v Kauflande, nekonzumovať," uvádza spoločnosť na svojom webe.  

Vrátenie peňazí 

Opatrenia prišli takmer okamžite. Kaufland stiahol škodlivý výrobok z predaja a na webe uverejnil, že ide o šaržu 2334103 s dátumom minimálnej trvanlivosti 06-12-2024. Informácie sú dôležité najmä pre zákazníkov, ktorí si už tento produkt zakúpili. "Zákazníci môžu zakúpený produkt vrátiť v ktorejkoľvek predajni Kaufland a obdržia čiastku v plnej výške naspäť, a to aj bez predloženia pokladničného bloku. Nie je možné vylúčiť, že v uvedenom výrobku sa môžu nachádzať malé kovové častice," informuje spoločnosť.

Sušienky, ktoré môžu obsahovať kovové častice.
Zobraziť galériu (2)
Sušienky, ktoré môžu obsahovať kovové častice.  (Zdroj: Kaufland )

Kaufland ďalej informuje, že vzhľadom na možné riziko zranenia pri konzumácii by zákazníci mali prísne dodržiavať stiahnutie z predaja a dotknutý výrobok, ktorý sa predával v Kauflande, nekonzumovať. Výrobca Banketbakkerij Merba B.V. sa ospravedlňuje všetkým dotknutým osobám za spôsobené nepríjemnosti ospravedlňuje. 

"Za prípadné nepríjemnosti sa ospravedlňujeme. V prípade otázok sme pre zákazníkov k dispozícii na bezplatnom telefónnom čísle 0800 15 28 35".

Viac o téme: NebezpečenstvoOpatrenieProduktSlovenskoKauflandStiahnutie z predajaBratislavaBanketbakkerij Merba B.V.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu