Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

POZOR Ďalšia nevyhovujúca potravina na pultoch: Známy obchod sťahuje z trhu obľúbenú sladkosť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Pixabay)

ZVOLEN - Na slovenskom trhu sa nachádzala ďalšia nevyhovujúca potravina. Išlo o farebné cukríky, ktoré predával superlacný reťazec Action. Štátna veterinárna a potravinová správa o tom informuje na svojom webe a dodáva, že by sa už na trhu nachádzať nemali.

archívne video

Tlačová konferencia KDH na tému Vláda iba kričí, ceny potravín však rastú (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Zvolen vykonala úradný odber vzorky obľúbených cukroviniek v predajni obchodu Action na Obchodnej ulici vo Zvolene. Išlo o cukríky s názvom "NERDS rainbow candy", pôvodom z USA a dátumom minimálnej trvanlivosti do 30. 11. 2025.

POZOR Ďalšia nevyhovujúca potravina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: action.com)

"Vzorka nevyhovela z dôvodu zistenia prekročenia najvyššieho povoleného množstva syntetického farbiva žltá SY (E110). Tým bolo porušené Nariadenie EPaR (ES) č. 1333/2008 o prídavných látkach v potravinách pre prekročenie najvyššieho množstva farbiva Žltá SY (E110). Maximálny limit je 35,0 mg/kg, vo vyšetrovanej vzorke bola nameraná hodnota 41,9 mg/kg," informuje Štátna veterinárna a potravinová správa a dodáva, že výrobok bol na Slovensko dodaný z Holandska. 

RVPS zakázala umiestňovať na trh nevyhovujúcu potravinu, pričom prevádzkovateľ dané opatrenie splnil v plnom rozsahu. "Výrobok s danom šaržou sa už pravdepodobne na trhu nenachádza," dodáva. Na webe Actionu sme už cukríky v ponuke nenašli.

Viac o téme: ActionNERDS rainbow candy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu