Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dopravný podnik dostal ešte minulý rok pokutu: Spustil električku do prevádzky bez povolenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava (DPB) dostal ešte vlani na jeseň pokutu za to, že v lete spustil električku do skúšobnej prevádzky bez povolenia. Pokutu vo výške 1000 eur mu udelil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ako správny orgán. Mestský dopravca sankciu uhradil. Potvrdili to z BSK i DPB.

"Rozhodnutie o uložení pokuty bolo vydané z dôvodu predčasného spustenia električiek na dráhu," skonštatovala hovorkyňa BSK Lucia Forman. Predmetné rozhodnutie bolo dopravnému podniku doručené 12. októbra 2023. Mestský dopravca sa ako účastník konania voči rozhodnutiu neodvolal a následne 20. októbra uloženú pokutu uhradil. Tým sa zároveň správoplatnilo rozhodnutie BSK.

archívne video

Matúš Vallo: Tempo prác na predĺžení električkovej trate nie je vyhovujúce (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Uhradenie pokuty za spustenie električky do skúšobnej prevádzky bez potrebného povolenia potvrdil aj DPB s tým, že išlo o pokutu na "spodnej hranici rozpätia". "V plnej miere si uvedomujeme závažnosť pochybenia," skonštatoval hovorca DPB Jozef Vozár. Mestský dopravca zároveň deklaruje, že prijal príslušné opatrenia, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala.

Viac o téme: ElektričkaPokuta Bratislavský samosprávny krajDopravný podnik Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu