Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Michelko otvorene: Rokovanie o odvolaní ministerky kultúry v pondelok nebude! Nové informácie o Dankovej kandidatúre

Roman Michelko Zobraziť galériu (3)
Roman Michelko (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Rokovať o odvolaní ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) sa v pondelok (12. 2.) nebude, parlament nebude uznášaniaschopný. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS), ktorý zároveň naznačil, že na pôde zákonodarného zboru sa návrhom budú zaoberať v inom termíne.

archívne video

Pellegrini nezvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry Šimkovičovej (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Oznámil, že ministerka sa pondelkového rokovania nebude môcť zúčastniť. "Má dlhodobo plánovanú pracovnú cestu," vysvetlil. Zároveň zdôraznil, že Šimkovičová sa chce v parlamente vyjadriť k návrhu na svoje odvolanie a uvádzaným argumentom. Tým, že v pondelok bude ministerka neprítomná, avizuje, že parlament nebude uznášaniaschopný a schôdza sa neotvorí. Poslankyňa za SaS Mária Kolíková súhlasí s tým, že na takejto schôdzi by mala byť ministerka prítomná a mala by mať možnosť sa vyjadriť.

Michelko otvorene: Rokovanie o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ak budú trendy zlé, Andrej Danko nebude vo voľbách trieštiť sily

Ak by predvolebné prieskumy kontinuálne naznačovali, že Andrej Danko nie je najpreferovanejším z ponuky národno-konzervatívnych kandidátov, nemožno vylúčiť, že niekoľko dní pred prvým kolom voľby prezidenta sa kandidatúry vzdá a SNS svojim voličom odporučí iného kandidáta. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS).

Andrej Danko
Zobraziť galériu (3)
Andrej Danko  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Zdôraznil však, že líder národniarov do kampane i prvých debát určite vstúpi. "Je to priestor pre prezentáciu názorov a vízií, bolo by chybou takúto možnosť nevyužiť," upozornil. Prieskumy podľa neho následne ukážu trend, "kto sa chytí a kto nechytí" a kto bude z národno-konzervatívnej ponuky najviac rezonovať. "Ak trendy budú zlé, ja nevylučujem, že v nejaký čas - týždeň, desať dní pred voľbami, sa povie, že nebudeme trieštiť sily a odporučíme iného kandidáta," dodal.

Viac o téme: OdvolávanieAndrej DankoMartina ŠimkovičováPrezidentRoman Michelko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu